(StudentTorget.no):

 

Om du elsker valentinsdagen eller ikke, så finnes det alltid en film som passer for deg, som du kan se på Valentine's Day. En valentinfilm trenger ikke alltid å være en generalisert romantisk komedie, så her har vi i StudentTorget funnet 14 ulike filmer, fra forskjellige sjangre, som kan passe til anledningen:

 

1. For de som elsker valentinsdagen

 

Valentine’s Day
Denne romantiske komedien fra 2010 har en rekke stjerner på rollelisten. Filmen følger flere karakterer som finner kjærligheten eller mister den. Det starter med den arbeidsglade blomsterhandleren (Ashton Kutcher) og hans bestevenn som er lærer (Jennifer Garner), som har en affære med en gift lege (Patrick Dempsey). Forretningsmannen (Bradley Cooper) og militærkapteinen (Julia Roberts) sitter ved siden av hverandre et fly. Kjærlighet oppstår på videregående mellom to unge atleter (Taylor Swift og Taylor Lautner).

 

Spilletid: 2t 5m

 

2. For de single jentene

 

Magic Mike
Channing Tatum har hovedrollen i den amerikanske dramafilmen fra 2012. Hans karakter får ansvar for 19 år gamle Adam (Alex Pettyfer) og inviterer han til en karriere innen stripping. Den mannlige strippeklubben Magic Mike eies av Mike Lane (Matthew McConaughey), som tar med unggutten inn i bransjen som får jentene til å dåne.


 

Spilletid: 1t 51m

LES OGSÅ: Podcaster - Underholdning på soldagene

 

3. For de single gutta

 

Shaun of the Dead
Skrekkkomedien kom ut i 2004 og handler om Shaun (Simon Pegg) som ender opp i zombieapokalypsen. Sammen med kompisen (Nick Frost) må han finne ekskjæresten og innrømme sine følelser. Han håper at hans heltemot og overlevelsesteknikk kan få eksen tilbake.

 

Spilletid: 1t 39m

LES OGSÅ: Fem studentromaner du bør lese i sommer

 

4. For de kinky

 

50 Shades of Grey
Litteraturstudenten Anna (Dakota Johnson) skal intervjue forretningsmannen Christian Grey (Jamie Dornan) og blir trollbundet av hans mystikk. Hun finner ut at Mr. Grey har en mørk seksuell side ved seg og klarer ikke motstå fristelsen til å lære mer. Filmen har flere oppfølgere, hvor vi følger Anna og Mr. Grey på deres småfrekke eventyr.

 

Spilletid: 2 t 5 min

LES OGSÅ: Gallerier i Oslo

 

5. For musikkelskerne

 

A Star is Born
En eldre og alkoholisert countrystjerne (Bradley Cooper) finner et nytt talent i låtskriver og sanger, Ally (Lady Gaga). Det oppstår romantikk mellom dem, men mens karrieren til Ally vokser, så faller forholdet i fra hverandre. Jack innser at han må motstå hans indre demoner for å vinne stjernen Ally tilbake.


 

Spilletid: 2t 16m

LES OGSÅ: Bokanbefalinger for studenter – Fem bøker alle studenter bør lese

 

6. For Disney-elskerne

 

Wall·E
I Disney-filmen som kom ut i 2008 møter vi roboten Wall·E, som samler søppel etter at verden slik vi kjenner den er blitt ødelagt. Etter 700 år alene med kjæledyret, en kakerlakk, møter Wall·E en ny skapning, Eve, og det oppstår søt romantikk. Ut av det blå kommer det kommer et romskip for å plukke opp Eve, men Wall·E klarer ikke tanken på å leve uten henne og reiser for å finne sin sanne kjærlighet.

 

Spilletid: 1t 38m

LES OGSÅ: «Francis Meyers lidenskap» - StudentTorget.no anbefaler

 

7. For de forlovede

 

Crazy Rich Asians
Super rike Nick Young (Henry Golding) tar med seg kjæresten Rachel (Constance Wu) til hjemlandet Singapore, for å være forlover til hans bestevenn. Rachel vet ikke at familien hans er søkkrike, men innser raskt at kjæresten kommer fra den mest velstående familien i landet. Paret prøver å overbevise moren til Nick, Eleanor (Michelle Yeoh), om at de er forelsket og ønsker og gifte seg, men Eleanor vil ikke gi sønnen sin til hvem som helst.

 

Spilletid: 2t

LES OGSÅ: Ute av verden - Karl Ove Knaugård - StudentTorget.no anbefaler

 

8. For LHBTQ+ elskere

 

Blue is the Warmest Color
Den franske filmen fra 2013 handler om studenten Adèle som ønsker å utforske seg selv med en kvinne. Hun har datet menn tidligere, men føler ingen seksuell kjemi. En dag møter hun Emma, en fri sjel med blått hår, og vennskapet vokser til noe mer. Sammen ønsker de å bli sosial akseptert, utforske sin seksualitet og vi følger det emosjonelle spekteret av deres modne forhold.


 

Spilletid: 3t

LES OGSÅ: Paranoid Park - StudentTorget.no anbefaler

 

9. For de håpløse romantikerne

 

The Notebook
En fattig gutt fra landet, Noah (Ryan Gosling), forelsker seg i den rike byjenta, Allie (Rachel McAdams). De drømmer om en fremtid sammen, men det er ikke lett fordi den rike familien til Allie ønsker at hun skal gifte seg med en annen rikmann. Årene går, Noah og Allie glir ifra hverandre, men de møtes igjen. Allie er forlovet med en annen og Noah skal inn i forsvaret for å kjempe for landet sitt i andre verdenskrig.

 

Spilletid: 2t 3m

LES OGSÅ: Wladimir Kaminer «Russerdisko» - StudentTorget.no anbefaler

 

10. For skrekkelskerne

 

My Bloody Valentine 3D
I byen Harmony skjer det noe uforklarlig. Ti år etter valentinmassakeren som drepte 22 mennesker, vender Tom (Jensen Ackles) hjem til byen for å delta i sin fars begravelse. Tom blir mistenkt for å ha stått bak drapene, og den eneste som tror på hans uskyld er hans gamle flamme, Sarah Palmer (Jaime King). Sammen må de overbevise byen om at Tom er uskyldig.

 

Spilletid: 1t 41m

LES OGSÅ: 6 tips til studiestart

 

11. For de følsomme

 

The Fault in Our Stars
To kreftsyke tenåringer finner tonen og støtter hverandre i tykt og tynt. Hazel (Shailene Woodley) med oksygentanken på slep og Gus (Ansel Elgort) med leggprotese møtes i en støttegruppe for kreftsyke, og blir fort gode venner og kanskje litt mer. De har kanskje ikke evigheten, men de har hverandre.


 

Spilletid: 2t 6m

LES OGSÅ: Kort- og brettspill du kan kose seg med i helgen

 

12. For komedieelskerne

 

When We First Met
I 2018 slapp Netflix komedien «When We First Met», hvor Noah (Adam Devine) møter Avery (Alexandra Daddario) på en Halloweenfest. Han forelsker seg umiddelbart, men får en klem når han prøver seg på deres første kyss. De forblir venner og ettersom tiden går blir Avery forlovet. Knust av kjærlighetssorg skal Noah ta noen bilder i en fotoboks, men blir sendt tilbake til samme Halloweenkveld i 2014, for å få en ny sjanse med Avery.

 

Spilletid: 1t 37m

LES OGSÅ: Fem hjelpsomme nettsider for studenter som vil effektivisere studiearbeidet

 

13. For eventyrelskerne

 

Stardust
Tristan (Charlie Cox) er stormforelsket i den populære jenta (Sienna Miller) og drar ut på oppdrag for å fange en fallen stjerne i bytte mot hennes hånd. Han krysser byens grense og ender opp i et fantasiland. Stjernen viser seg til å være en kvinne (Clare Danes), og Tristan må få henne til å bli med han tilbake til byen hans. De møter på hekser (Michelle Pfeiffer) med mørk magi, flyvende pirater (Robert De Niro) og egoistiske prinser.

 

Spilletid: 2t 7m

LES OGSÅ: Den skumleste filmen noensinne?

 

14. For deg som elsker klassikere

 

Casablanca
Klassikeren fra 1942, med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman, forteller historien om Rick Blaine som driver en nattklubb i Casablanca i Marokko tidlig under andre verdenskrig. Selv om Rick opplever mye press fra lokale autoriteter, har klubben tatt imot flyktinger som søker tillatelse for å komme seg inn til Amerika. En dag dukker Ilsa, hans tidligere elsker, opp med sin ektemann, og da må Rick håndtere utfordringer og valg som vil endre hans fremtid.


 

Spilletid: 1t 42m

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet